NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answers 2022

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5

Are you looking for the Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5? This article will help you with the answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5

What is Introduction To Internet Of Things?

Introduction To Internet Of Things is a fun-filled course where Domain Certification helps learners to gain expertise in a specific Area/Domain. This can be helpful for learners who wish to work in a particular area as part of their job or research or for those appearing for some competitive exam or becoming job ready or specialising in an area of study.  

Every domain will comprise Core courses and Elective courses. Once a learner completes the requisite courses per the mentioned criteria, you will receive a Domain Certificate showcasing your scores and the domain of expertise.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find the answers for NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5

Assignment No.Answers
Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 8 Click Here

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Answers:-

Q1. Does 6LoWPAN allow interoperability between IEEE802.15.4-based wireless devices, as well as other IP-based devices?

a. Yes
b. No
c.Not Applicable

Answer:- A

Q2. Servo motor works on the principle of ________________.

a. Electro-magnetism
b. PWM
c. Magnetism
d. None of these

Answer:- b

Q3. Which of the following is NOT a commonly available Arduino boards in the market?

a. Arduino Uno
b. Arduino Mega
c. Arduino Nano
d. Arduino Dyu

Answer:- d

Q4. Different processing logics applied to same IoT networked devices or applications is classified as _______________.

a. Semantic conflict
b. Configuration conflict
c. Processing conflict
d. Heterogeneity conflict

Answer:- a

???? Next Week Answers: Assignment 06 ????

quizxp telegram

Q5. Which of the following is TRUE for collaborative conceptualization theory?

a. overcomes the limitation of ontology
b. enables cross-context semantic interoperability for any objects
c. Both overcomes the limitation of ontology and enables cross-context semantic interoperability for any objects
d. represents things as symbols of semiotics.

Answer:- c

Q6. Which of the following is TRUE for the following command? Serial.begin(9600);

a. Arduino exchange messages with the Serial Monitor at a data rate of 9600 bytes per second.
b. 9600 represent binary ones or zeros per second.
c. Both Arduino exchange messages with the Serial Monitor at a data rate of 9600 bytes per second and 9600 represent binary ones or zeros per second.
d. Arduino exchange messages with the Serial Monitor for 9600 simulation time.

Answer:- c

Q7. Which of the following standards can be utilized as Device Catalogs?

a. [email protected]
b. UNSPSC
c. Both UNSPSC and [email protected]
d. None of these

Answer:- For Answer Click Me

Q8. Which of the following enables interoperability?

a. Cloud computing system
b. Sensor nodes
c. Middleware
d. All of these

Answer:- c

Q9. Which of the following is TRUE for the sketch command given below? delay(1000);

a. Provides a delay of 1000 seconds
b. Provides a delay of 1 second
c. Provides a delay of 1000 simulation time
d. Provides a delay of 1 simulation time

Answer:- b

????If there are any changes in answers will notify you on telegram so you can get a 100% score, So Join???? ????

Q10. In a sketch, a string can be declared using ____________.

a. Array
b. String object
c. Both array and string object
d. None of these

Answer:- c

Q11. In syntactic interoperability between devices and device user, the message format from the user to the device is _____________ by the device.

a. understandable
b. executable
c. Both understandable and executable
d. None of the above

Answer:- c

Q12. In a sketch, which of the following function initializes I/O variables and pin modes?

a. initialize()
b. loop()
c. init()
d. setup()

Answer:- d

Q13. Which does pin 3 (from left to right, as shown in the figure below) in a digital humidity and temperature sensor signify?

https://storage.googleapis.com/swayam-node1-production.appspot.com/assets/img/noc22_cs53/a5q13.JPG

a. Power supply
b. Data
c. Ground
d. None of these

Answer:- d

Q14. Which of the following best describes the command given below? ServoDemo.write(180);

a. Creates an instance of the servo
b. Pin writes 180 to the servo
c. Servo moves 180 degrees
d. All of these

Answer:- c

Q15. Which of the following is an interoperable system commonly used for automation?

a. LonWorks
b. Dropbox
c. ThingSpeak
d. All of these

Answer:- a

For other courses answers:- Visit

For Internship and job updates:- Visit

Disclaimer: We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

if you have any suggestions then comment below or contact us at [email protected]

If you found this article Interesting and helpful, don’t forget to share it with your friends to get this information.