NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answers 2022

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answers 2022

Are you looking for the Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2? This article will help you with the answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2

What is Introduction To Internet Of Things?

Introduction To Internet Of Things is a fun-filled course where Domain Certification helps learners to gain expertise in a specific Area/Domain. This can be helpful for learners who wish to work in a particular area as part of their job or research or for those appearing for some competitive exam or becoming job ready or specialising in an area of study.  

Every domain will comprise Core courses and Elective courses. Once a learner completes the requisite courses per the mentioned criteria, you will receive a Domain Certificate showcasing your scores and the domain of expertise.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find the answers for NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2

Assignment No.Answers
Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Click Here
Introduction To Internet Of Things Assignment 8 Click Here

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answers:-

Q1. Which of the following is NOT a data and communication protocol?

a) MQTT
b) AMQP
c) Websocket
d) Alljoyn

Answer:- d

Q2. Which of the following AMQP frame type is used to inform the changes in state of transfer?

a) Flow
b) Disposition
c) Transfer
d) State

Answer:- b

Q3. Which of the following is NOT a messaging mode of CoAP?

a) Separate
b) Pager
c) Piggyback
d) Confirmable

Answer:- b

Q4. The Zigbee Component “APS” stands for ____________.

a) Application Support Sub-layer
b) Application Protocol Support
c) Application Policy Support
d) Application Protocol Sub-layer

Answer:- a

???? Next Week Answers: Assignment 03 ????

quizxp telegram

Q5. Does IEEE 802.15.4 support IPv6 multicast?

a) Yes
b) No
c) Not Applicable

Answer:- a

Hitachi off campus Drive 2022 | Freshers | BE/B Tech | PAN India

Q6. In MQTT, a ___________ subscribes to a topic.

a) client
b) broker
c) publisher
d) All of the above

Answer:- b

Q7. Which of the following is a characteristic of XMPP protocol?

a) No interoperability
b) Closed standards
c) No central server
d) All of the above

Answer:- d

Note:- We are going to post answers for all weeks you can join us on telegram for regular updates and if there are any changes in answers then will update on our telegram channel only.

quizxp telegram

Q8. Which of the following protocol has a component named “bindings”?

a) XMPP
b) AMQP
c) CoAP
d) None of the above

Answer:- d

Q9. Is CoAP RESTful?

a) Yes
b) No
c) Not Applicable

Answer:- a

Q10. RPL routing is based upon __________________ routing protocol.

a) Enhanced Interior Gateway
b) Interior Gateway
c) Open Shortest Path First
d) Distance vector IPv6

Answer:- d

Q11. In general, SMQTT algorithm includes which of the following stages?

a) Publish, decryption & subscribe
b) Encryption, publish, decryption & subscribe
c) Setup, encryption, publish & decryption
d) None of the above

Answer:- c

Q12. Which of the following modulation technique is used by high data rate versions of IEEE 802.15.4?

a) BPSK
b) QPSK
c) O-QPSK
d) DQPSK

Answer:- a

Q13. The piggyback messaging mode in CoAP Request-Response Model has a “wait” period. Is the statement true?

a) Yes
b) No
c) Not Applicable

Answer:- b

Q14. Which of the following wildcard allows arbitrary values for one hierarchy in MQTT topics?

a) /
b) +
c) #
d) None of the above

Answer:- b

Q15. IEEE 802.15.4 operates in _____________ band.

a) LLC
b) SSCS
c) ISS
d) ISM

Answer:- d

For other courses answers:- Visit

For Internship and job updates:- Visit

Disclaimer: We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

if you have any suggestions then comment below or contact us at [email protected]

If you found this article Interesting and helpful, don’t forget to share it with your friends to get this information.