NPTEL Software Testing ASSIGNMENT ANSWERS 2021

Software Testing

NPTEL Software Testing This course will cover various techniques for test case design, as used for testing of software artifacts including requirements, design and code.

NPTEL Software Testing is a MOOC course offered by IIIT Bangalore on the NPTEL platform. We will discuss algorithms and techniques for test case design based on graphs, logic, the syntax of programming languages, and inputs. Special techniques for testing object-oriented features and web applications will also be discussed. The course is developed by Prof. Meenakshi D’souza is currently an Associate Professor at IIIT-Bangalore. Meenakshi did her Master’s TMs in Mathematics from the University of Madras, Chennai, and her Ph. D. in Theoretical Computer Science from The Institute of Mathematical Sciences, Chennai.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Students have to score Average assignment score = 25% of the average of the best 6 assignments out of the total 8 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100 Final scores = Average assignment score + Exam score

Students will be eligible for CERTIFICATE ONLY IF AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If any of the 2 criteria are not met, the student will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 12 ANSWERS:-

Q1. State true or false: Non-functional testing is done at all phases of testing during software development.

Answer:- a

Q2. While sharing files over a common folder, suppose we provide access to read only or edit permissions to the users with which the files are shared, it represents testing for which feature?

Answer:- a

Q3. While launching a website, suppose we test for the website permitting simultaneous login of 1 to 5000 users, then which testing does it represent?

Answer:- d

Q4. While testing a home assistant software, reading through the trouble shooting online help represents which kind of testing?

Answer:- b

Q5. State true or false: Load testing is done to find out and understand the upper limit capacity of the system under test and also to determine how the system performs if the current load goes well above the expected limit.

Answer:- b

Q6. Which of the following parameters are considered in performance testing?

Answer:- a

Q7. When is a test case for regression testing considered obsolete?

Answer:- a

Q8. State true or false: Random testing and retest-all testing techniques are considered useful in regression testing.

Answer:- a

Q9. Which of the following object-oriented data flow criterion does not consider inheritance and polymorphism?

Answer:- c

Q10. In the testing of mobile applications, which of the following represents testing the application in different mobile phones, browsers, and for different languages?

Answer:- d

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 11 ANSWERS:-

Q1. Which of the following is true about concolic testing?

Answer:- a

quizxp telegram

Q2. What is the use of a constraint solver in symbolic testing?

Answer:- a

All the best for the final exam if you want help for extra preparation, take our membership for better score in exam read more here:- Final Exam Membership

Q3. State true or false: Symbolic execution involving loops will always detect non-terminating loops.

Answer:- a

Q4. State true or false: Symbolic execution can simultaneously take both the “true” and “false” execution paths for decision
statements in a program

Answer:- b

Q5. What are the two techniques used in the algorithm deployed by DART?

Answer:- a

Q6. What is a stack used for in the DART algorithm?

Answer:- a

Q7. How many decision points are there in the code fragment?

Answer:- a

Q8. What will be the path constraint at line 1 of the code fragment such that no further execution happens?

Answer:- b

Q9. What will be the path constraint to reach statement 6?

Answer:- a

Q10. State yes or no: Is statement 6 reachable in the program fragment?

Answer:- b

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 10 ANSWERS:-

Q1. Which of the following best represents the checking of static websites?

Answer:- b

All the best for the final exam if you want help for extra preparation, take our membership for better score in exam read more here:- Final Exam Membership

Q2. Which of the following is a typical example of a dynamic web page?

Answer:- b

Q3. Which of the following best describes bypass testing?

Answer:- a

Q4. Which of the following lists constraints that cannot typically be checked by just using HTML?

Answer:- b

Q5. State true or false: Client-side test cases are designed such that the server can ignore the wrong inputs generated by clients.

Answer:- a

Q6. Which of the following is a list of transitions between components in a component interaction model involved in server side testing?

Answer:- a

quizxp telegram

Q7. Which of the following describes a fault in which an overriding method defines the same state variables that the overridden method
defines but the computations by the two methods are not the same.

Answer:- b

Q8. Which of the following defines the nodes of a yo-yo graph?

Answer:- b

Q9. Which of the following best defines the edges of a yo-yo graph?

Answer:- c

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 9 ANSWERS:-

Q1. Changing a method call min(a,b) to a call min(b,a) is an example of which kind of mutation operator for program integration testing?

Answer:- b

Q2. Which of the following mutation operators represent moving an overidden method call up or down by one or two statements?

Answer:- d

Q3. Which of the following integration mutation operator represents changing the order of arguments in method invocations

Answer:- c

Q4. State true or false: While applying mutation operators for integration testing, both the callee and the caller methods are considered.

Answer:- b

All the best for the final exam if you want help for extra preparation, take our membership for better score in exam read more here:- Final Exam Membership

Q5. State yes or no: Is there a notion of killing of a mutant while applying mutation testing to inputs?

Answer:- a

Q6. Which of the access levels in Java allows access with the same class and within different class but same package?

Answer:- c

Q7. When the mutation operator of hiding variable deletion is applied, what does it cause in the ground string program?

Answer:- c

Q8. Which options below have the two kinds of variables associated with a class?

Answer:- a

Q9. State true or false: XML inputs to a program cannot be mutated as XML language is very complicated.

Answer:- b

Q10. State true or false: Weak mutation testing subsumes node and edge cov- erage criteria in graphs based testing.

Answer:- a

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 8 ANSWERS:-

Q1. Consider the regular expression (a+b)∗⋅c. Does the word abbabc belong to the language of this regular expression?

Answer:- a

Q2. Consider the regular expression (a+b)∗⋅c once again. Which of the following describes the language corresponding to this regular expression?

Answer:- c

Q3. In the syntax of a programming language, which of the following is used to define how tokens form phrases?

Answer:- a

Q4. Which of the following best defines a mutant?

Answer:- a

Q5. State true or false: Are mutants test cases?

Answer:- b

Q6. Which of the following terms defines a mutant that can be killed by any test case?

Answer:- d

Q7. With reference to the notion of killing a mutant, which of the following terms do not need propagation of the error?

Answer:- a

Q8. When bomb() statement is used to replace a particular statement during mutation, which of the following describes its use?

Answer:- a

Q9. What is the result of applying the mutation operator failOnZero()?

Answer:- a

Q10. Replacing a statement of the form x := a+b; with x:=a; is an example of which kind of mutation operator?

Answer:- c

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 7 ANSWERS:-

Q1. Test cases for black box testing are designed based on which of the follow- ing?

Answer:- d

Q2. State true or false: All inputs from one partition of inputs in equivalence class partitioning will result in the same output when the
program is run on them.

Answer:- a

Q3. Which of the following techniques handle multiple inputs by considering different combinations of equivalence classes?

Answer:- c

Q4. State true or false: In input space partitioning, both valid and invalid inputs need to be considered.

Answer:- a

Q5. State yes or no: In input space partitioning, overlapping and missing partitions are allowed as long as they are values at the boundaries.

Answer:- b

Q6. Why is Each Choice Coverage (ECC) considered to be a weak criterion?

Answer:- a

Q7. Which of the following represents the total number of tests for all combinations coverage? In the options below, n is the
number of partitions and Bi is the number of blocks in partition i.

Answer:- a

Q8. State true or false: A test case for pair-wise coverage can cover more than one pair of values.

Answer:- a

Q9. When does T -wise coverage criterion become the same as all combinations coverage criterion?

Answer:- b

Q10. Which of the following represents a correct order of subsumption amongst coverage criteria for input space partitioning?
In the options below read the symbol → as “subsumes”.

Answer:- c

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 6 ANSWERS:-

Q1. Which of the following techniques are used to avoid using ACC criteria in logic based testing?

Answer:- a

Q2. While generating logic-based test cases for guards in finite state machines, which of the following will an infeasible test requirement indicate?

Answer:- c

Q3. The variable z in the second predicate can be re-written in terms of x and y. Which of the following represents the re-written second predicate?

Answer:- a

Q4. State yes or no: Predicate coverage for the first predicate will also subsume predicate coverage for the second predicate.

Answer:- b

Q5. How many test cases will be needed for clause coverage for the second predicate if we explicitly count the true and false values for each clause?

Answer:- a

Q6. State true or false: The set of test case inputs {(x = 5, y = 3), (x = 4, y = 6), (x = 5, y = 6)} will satisfy clause coverage for the second predicate.

Answer:- a

Q7. State yes or no: The set of test case inputs {(x = 5, y = 3), (x = 4, y = 6), (x = 5, y = 6)} will also satisfy predicate coverage for the first and second predicates.

Answer:- a

Q8. How many test cases are needed for satisfying RACC for all the clauses for the second predicate?

Answer:- b

Q9. State true or false: The set of test case inputs {(x = 4, y = 6), (x = 6, y = 4), (x = 4, y = 5)} satisfy RACC for the second predicate.

Answer:- a

Q10. State true or false: RICC has no feasible pairs of test cases for the second predicate to be true.

Answer:- a

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 5 ANSWERS:-

Q1. For a predicate with n clauses, how many test requirements suffice to achieve active clause coverage?

Answer:- b

Q2. State true or false: Correlated ICC does not make sense as the major clause does not determine the predicate.

Answer:- b

Q3.For a predicate p and a clause c in p, if pc evaluates to false, then which of the following holds true?

Answer:- a

Q4. Which of the following represents a correct order of subsumption among logic coverage criteria? In the options below, read → as “subsumes’.

Answer:- a

Q5.How many clauses are there in the predicate p

Answer:- d

Q6. What is the value of p when a=b=d=True and c=False?

Answer:- a

Q7. For how many combinations of values of the various clauses, does the predicate p become false?

Answer:- c

Q8. Which of the following is pa , the predicate under which clause a determines p?

Answer:- b

Q9. Which of the following is pc , the predicate under which clause c determines p?

Answer:- a

Q10. Which of the following sets represent the GACC pairs for clause a

Answer:- b

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 4 ANSWERS:-

Q1. Which of the following is a graph model used for design integration testing?

Answer:- c

quizxp telegram

Q2. In design integration, when a caller method m1 calls a callee method m2 , the variables from m1 that are used in the call are called as . . . . . . . . . . . ..

Answer:- a

Q3. In design integration, when two methods make queries and updates to an external database, which coupling definition does it represent?

Answer:- d

Q4. A simple path from the last definition to the first use of a coupling variable is called as . . . . . . . . ..

Answer:- b

Q5. State true or false: Are control flow graphs representing code the same as finite state machines that represent the same code.

Answer:- b

Consider the graph below that depicts the calls to file handler methods open(), close(), read() and write(). Any procedure/method that uses these methods has to satisfy the following sequencing constraints: (1) An open(f) must be executed before every write(t), (2) An open(f) must be executed before every close(), (3) A write(f) may not be executed after a close() unless there is an open(f) in between, (4) A write(t) should be executed before every close().

Q6.Which of the following is true with reference to the graph satisfying the sequencing constraints?

Answer:- c

Q7. State true or false: The path (1,4,5,7) satisfies constraint (4).

Answer:- b

Q8. State true or false: The path (1,2,3,7) satisfies all the constraints.

Answer:- a

Q9. State yes or no: Does the path (1,4,6,5,7) violate any of the constraints?

Answer:- b

Q10. State true or false: The path (1,4,6,4,6,5,7) satisfies all the constraints.

Answer:- a

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 3 ANSWERS:-

Q1. Consider a variable num of type float, i.e., it is a floating point number. Suppose a particular method has a statement if(log(num)) >= 0.72, will it be considered a definition of num or a use of num?

Answer:- b

quizxp telegram

Q2. Consider a variable count of type int. Suppose there is a method that has a statement of the type count++;, which of the following statements are correct regarding the data flow definition of count?

Answer:- c

Q3. State true or false: For every variable in a particular program, every definition of a variable will always reach a use.

Answer:- b

Q4. Which of the following best defines a du-path for a variable x

Answer:- a

NOTE:- IF THERE IS ANY CHANGE IN ANSWERS OF NPTEL Software Testing assignment answers WILL UPDATE BEFORE LAST DATE AND NOTIFY ON TELEGRAM OR WHATSAPP. SO KINDLY JOIN US, CLICK ON BELOW IMAGE AND JOIN US.

quizxp telegram

Q5. State yes or no: We group du-paths with respect to a variable by its uses.

Answer:- b

Q6. Which of the following properties should a side-trip taken to cover a du- path satisfy?

Answer:- b

Q7. Is it true that prime paths coverage (a structural coverage criterion that we saw earlier) subsumes all-du-paths-coverage?

Answer:- a

Q8. Which of the following statements are true when it comes to comparing traditional source code coverage criteria with graph based coverage criteria?

Answer:- a

Q9. Which of the following defines a linearly independent path of eecution in a control flow graph?

Answer:- b

Q10. State true or false: An algorithm for enumerating prime paths works by enumerating all simple paths in order of increasing length and stops when there are no more such paths.

Answer:- a

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 2 ANSWERS:-

Q1. Which of the following best represents an edge e=(u,v) being reachable in a graph?

Answer:- b

quizxp telegram

Q2. A path that begins in one of the initial vertices and ends in a final vertex is called as . . . . . . . . ..

Answer:- d

Q3. Different test cases can execute one single test path.

Answer:- b

Q4. A structural coverage criterion on graph is described by which of the following terms?

Answer:- b

Q5. How are test requirements defined and met in graphs-based structural coverage criteria?

Answer:- b

Q6. There are test paths that achieve node coverage but not edge coverage.

Answer:- b

Q7. Which of the following test paths achieve edge coverage?

Answer:- a

Q8. State yes or no: The edge pair [3, 2, 3] is toured by the test path [1, 2, 3, 2, 4].

Answer:- b

Q9. The test paths {[1, 2, 4], [1, 2, 3, 2, 3, 2, 4]} achieves which of the following coverage criteria?

Answer:- c

Q10. State yes or no: The test path [1, 2, 3, 2, 4] achieves edge coverage.

Answer:- a

NPTEL Software Testing ASSIGNMENT WEEK 1 ANSWERS:-

Q1.

Answer:- C – with (h)

Q2.

Answer:- D – with (j)

Q3.

Answer:- C

Q4.

Answer:- A

NOTE:- IF THERE IS ANY CHANGE IN ANSWERS OF NPTEL Software Testing assignment answers WILL UPDATE BEFORE LAST DATE AND NOTIFY ON TELEGRAM OR WHATSAPP. SO KINDLY JOIN US, CLICK ON BELOW IMAGE AND JOIN US.

quizxp telegram

Q5.

Answer:- B

Q6.

Answer:- C

Q7.

Answer:- A

Q8.

Answer:- B

Q9.

Answer:- D

Q10.

Answer:- B

Also check :- Internship oppurtinites

Note:- We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.