NPTEL The Joy of Computing using Python ASSIGNMENT 1 Answers 2023

  • by
NPTEL The Joy of Computing using Python ASSIGNMENT 1

Hello Learners in this article we have provided answers of NPTEL The Joy of Computing using Python ASSIGNMENT 1 2023. These answers are based on our knowledge, so please use it as reference only.

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers 2023:-

Q1. Which of the following is/are control commands in Scratch?

Answer:-

Q2.Which option in scratch is used to wait between the commands:

Answer:-

Q3. ___________ command is used to make the sprite walk by certain steps.

Answer:-

Next Week Assignment Answers

quizxp telegram

Q4. The command used to make the sprite disappear from the animation stage is _____________.

Answer:-

Q5. What is the extension of a scratch file?

Answer:-

Q6. Predict the output of the following:

Answer:-

Q7. Which of the following is a facility provided by scratch to use sound effects?

Answer:-

Q8. In addition to an option of using the inbuilt sprite library in scratch, what are the other ways to use a sprite?

Answer:-

Q9. __________ scratch constructs are used to keep doing a set of instructions infinitely?

Answer:-

Q10. Which of the following commands would make the sprite move backward?

Answer:-

NPTEL The Joy of Computing using Python ASSIGNMENT 1 Answers:- Hello students in this article we are going to share NPTEL The Joy of Computing using Python assignment week 1 answers. All the Answers provided below to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

Criteria to get Certificate:-

This course is a week 12 course the best of 8 out 12 assignments marks will be calculated for final result.

Below are mentioned criteria for final result

Average assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find NPTEL Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers

Assignment No.Answers
The Joy of Computing using Python Assignment 1 Click Here
The Joy of Computing using Python Assignment 2 Click Here
The Joy of Computing using Python Assignment 3 Click Here
The Joy of Computing using Python Assignment 4 Click Here
The Joy of Computing using Python Assignment 5 Click Here
The Joy of Computing using Python Assignment 6 Click Here
The Joy of Computing using Python Assignment 7 Click Here
The Joy of Computing using Python Assignment 8 Click Here

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers 2022:-

Q1.What are the functions that can be performed on the variables?

a)Rename
b)Delete
c)Initialize starting value
d)All of the above

Ans:- d

Q2. Which of the following statements is true?

a)One can run an infinite loop.
b)One cannot change the value of a variable.
c)One cannot add sound in scratch.
d)One cannot change the size of the image.

Ans:- a

Q3. Choose the odd one out.

a)If
b)Repeat
c)hide
d)Wait

Ans:- c

Q4. Which command can be used to decrease the size of a sprite?

a)Set size by
b)Change size by
c)Decrease size
d)Size change by

Ans:- a

Q5. Which command can be used to move an object by some steps?

a)rotate
b)turn
c)move
d)forward

Ans:- c

Next Week Assignment Answers

quizxp telegram

Q6. What does the cat say after executing the following code?


a)All-natural numbers between 1-20. (Both inclusive)
b)All even numbers between 1-20. (Both inclusive)
c)All odd numbers between 1-20. (Both inclusive)
d)All whole numbers between 0-20. (Both inclusive)

Ans:- b

Q7. Which of the following command is not related to the motion section?
a)if
b)wait
c)move
d)rotate

Ans:- b

Q8. Which command can be used to make an image reappear?
a)hide
b)reappear
c)show
d)glide

Ans:-c

Q9. Which of the following command is used to take the absolute value of a number?
a)absolute of
b)abs of
c)mod of
d)modulus of

Ans:- For Answer Click here

Q10. State True or False: In scratch one can mention x and y coordinates to move an image.
a)True
b)False

Ans:- a

For Internship and job updates:- Visit

Disclaimer: We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

if you have any suggestions then comment below or contact us at [email protected]com

If you found this article Interesting and helpful, don’t forget to share it with your friends to get this information.