NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answers 2022

NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3

Are you looking for the Answers to NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3? This article will help you with the answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3

What is Data Science for Engineers?

Data Science for Engineers is a fun-filled course where Domain Certification helps learners to gain expertise in a specific Area/Domain. This can be helpful for learners who wish to work in a particular area as part of their job or research or for those appearing for some competitive exam or becoming job-ready or specialising in an area of study.  

Every domain will comprise Core courses and Elective courses. Once a learner completes the requisite courses per the mentioned criteria, you will receive a Domain Certificate showcasing your scores and the domain of expertise.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 6 assignments out of the total 8 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find the answers for NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3

Assignment No.Answers
Data Science for Engineers Assignment 1 Click Here
Data Science for Engineers Assignment 2 Click Here
Data Science for Engineers Assignment 3 Click Here
Data Science for Engineers Assignment 4 Click Here
Data Science for Engineers Assignment 5 Click Here
Data Science for Engineers Assignment 6 Click Here
Data Science for Engineers Assignment 7 Click Here
Data Science for Engineers Assignment 8 Click Here

NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answers:-

Q1. If A and B are two events such that P(A∪B)=34,P(A∩B)=14,P(ˉA)=23,then P(ˉA|B) is

Q2. State whether the following statements are true or false.

I. The t distribution ranges from −∞ to ∞

II. The t distribution is symmetrical and has a mean zero

Answer:- a

Q3. Let X and Y be two independent random variables with Var(X)=9 and Var(Y)=3, find Var(4X−2Y+6)

Answer:- c

Q4. Calculate the standard error of sample mean using the following data

Answer:- a

???? Next Week Answers: Assignment 02 ????

quizxp telegram

Q5. The correlation coefficient of two random variable X and Y is −14 , their variance is given by 3 and 5. Compute Cov(X,Y)

Answer:- d

????If there are any changes in answers will notify you on telegram so you can get a 100% score, So Join???? ????

Q6. If X∼Bin(n,p), then the standard error of p is

Answer:- I’m not sure about que 6 answer, I will update soon and notify the telegram channel SO JOIN, or if you know comment down below

Q7. A standard normal density function is shown below. The area of the shaded region is

Answer:- c

Q8. The value of the correlation coefficient lies between:

Answer:- b

Q9. When will you reject the Null hypothesis?

Answer:- b

For other courses answers:- Visit

For Internship and job updates:- Visit

Disclaimer: We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

if you have any suggestions then comment below or contact us at [email protected]

If you found this article Interesting and helpful, don’t forget to share it with your friends to get this information.