NPTEL Cloud computing Assignment 6 Answers 2022

NPTEL Cloud computing Assignment 6

Are you looking for the Answers to NPTEL Cloud computing Assignment 6? This article will help you with the answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course NPTEL Cloud computing Assignment 5

What is Cloud computing?

Cloud computing is a scalable services consumption and delivery platform that provides on-demand computing service for shared pool of resources, namely servers, storage, networking, software, database, applications etc., over the Internet. It is a model for enabling ubiquitous, on-demand access to a shared pool of configurable computing resources, which can be rapidly provisioned and released with minimal management effort. This course will introduce various aspects of cloud computing, including fundamentals, management issues, security challenges and future research trends. This will help students (both UG and PG levels) and researchers to use and explore the cloud computing platforms.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find the answers for NPTEL Cloud computing Assignment 6

Assignment No.Answers
Cloud computing Assignment 1 Click Here
Cloud computing Assignment 2 Click Here
Cloud computing Assignment 3 Click Here
Cloud computing Assignment 4 Click Here
Cloud computing Assignment 5 Click Here
Cloud computing Assignment 6 Click Here
Cloud computing Assignment 7 Click Here
Cloud computing Assignment 8 Click Here

NPTEL Cloud computing Assignment 6 Answers 2022:-

Q1. In a cyber-attack, if one entity is pretending to be another one, then it is called.

a) Denial of Service 
b) Replay 
c) Masquerade 
d) Modification

Answer:- c) Masquerade 

Q2. Security responsibilities of a IaaS cloud service provider is typically up to

a) Guest OS 
b) Application 
c) Solution Stack 
d) Hypervisor

Answer: d) Hypervisor

Q3. Which of the following security property ensures that subscriber can’t deny the action done by him/her.

a) Authorization 
b) Non-repudiation 
c) Confidentiality 
d) Integrity

Answer: b) Non-repudiation 

Q4. What is honeypot?

a. Manages network traffic filtering rule
b. Scan suspected messages and send alerts
c. Simulates a decoy with services
d. All of the above

Answer: c. Simulates a decoy with services

???? Next Week Assignment Answers ????

quizxp telegram

Q5. Which of the following are the Gartner’s seven cloud computing risks?

a. Regulatory compliance and audit
b. Data Location
c. Data Segregation
d. All of the above

Answer: d. All of the above

Q6. The ___________ amount of data that will be lost due to an interruption or disaster is defined in Recovery Point Objective

a. Minimum
b. Maximum
c. Average
d. None of these

Answer:- b. Maximum

????If there are any changes in answers will notify you on telegram so you can get a 100% score, So Join???? ????

Q7. Which open source tools can be used to probe http and https port?

a. mmap
b. hping
c. wpget
d. All of the above

Answer: d. All of the above

Q8. Cloud-based collaboration can be

a. Federated
b. Loosely-coupled
c. All of the above
d. None of these

Answer: c. All of the above

Q9. Which of the following is an attack on integrity of data?

a. Interception
b. Modification
c. Interruption
d. Both a and b

Answer: b

Q10. Fabrication security attack is an attack on authenticity

a. True
b. False

Answer: a. True

For other courses answers:- Visit

For Internship and job updates:- Visit

Disclaimer: We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

if you have any suggestions then comment below or contact us at [email protected]

If you found this article Interesting and helpful, don’t forget to share it with your friends to get this information.