NPTEL Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 6 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 6

Are you looking for the Answers to NPTEL Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 6? This article will help you with the answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 6

What is Cloud Computing and Distributed Systems?

Over the years program several testing techniques have developed and tools have become available. Also, testing has been acknowledged as the primary technique for ensuring software reliability. The course would provide a brief introduction to test process and techniques available for black box and white box test case design. Integration, system and regression testing would also be discussed. A few of the test tools would be discussed and the participants would be encouraged to use.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find the answers for the NPTEL Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 6

Assignment No.Answers
Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 1 Click Here
Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 2 Click Here
Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 3 Click Here
Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 4 Click Here
Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 5 Click Here
Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 6 Click Here
Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 7 Click Here
Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 8 Click Here

NPTEL Cloud Computing and Distributed Systems Assignment 6 Answers:-

Q1. Cassandra uses a Gossip protocol called to discover location and state information.

Answer:- a

Q2. Fill the correct choices for the given scenarios:

P: __________________When thousands of customers are looking to book a flight, all updates from any client (e.g.- book a flight) should be accessible by other clients.

Q: _________________Reads/writes complete reliably and quickly.

R: _________________Can happen across datacenters when the Internet gets disconnected.

Answer:- b

Q3. ______________is an opensource NoSQL database, which is designed to operate on top of the Hadoop distributed file system (HDFS) for scalability, fault tolerance, and high availability.

Answer:- a

Q4. X is a free and open-source, distributed, wide column store, Y database management system designed to handle large amounts of data across many commodity servers, providing high availability with no Z.

Answer:- d

???? Next Week Answers: Assignment 07 ????

quizxp telegram

Q5. A small chunk of data residing in one machine which is part of a cluster of machines holding one Hbase table is known as______________________

Answer:- d

Q6.X in HBase Table is a combination of row, Y, Z and contains a value and a timestamp.

Answer:- b

Q7. ________________maps IPs to racks and data centers configured in cassandra.yaml config file .

Answer:- c

Note:- We are going to post answers for all weeks you can join us on telegram for regular updates and if there are any changes in answers then will update on our telegram channel only.

Q8. Consider the following statements:

Statement 1:
Scale up means grow your cluster capacity by replacing with more powerful machines.

Statement 2
: Scale out means incrementally grow your cluster capacity by adding more COTS machines (Components Off the Shelf).

Answer:- a

For other courses answers:- Visit

For Internship and job updates:- Visit

Disclaimer: We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

if you have any suggestions then comment below or contact us at [email protected]

If you found this article Interesting and helpful, don’t forget to share it with your friends to get this information.