NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers 2022

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7

Are you looking for the Answers to NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7? This article will help you with the answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “ NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7

What is Air Pollution and Control?

The objective of the course is to impart the knowledge and understanding of causes and effects of air pollution and their controlling mechanisms. The course will provide a deeper understanding of air pollutants, pollution inventory and modelling. The course also imparts knowledge on the impacts of air pollution on different aspects such as policy, human health and various contemporary technological innovation for betterment of air quality.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find the answers for NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7

Assignment No.Answers
Air Pollution Assignment 1 Click Here
Air Pollution Assignment 2 Click Here
Air Pollution Assignment 3 Click Here
Air Pollution Assignment 4 Click Here
Air Pollution Assignment 5 Click Here
Air Pollution Assignment 6 Click Here
Air Pollution Assignment 7 Click Here
Air Pollution Assignment 8 Click Here

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers:-

Q1. CO can cause people to become drowsy and suffocated when it binds to

a. Hemoglobin 
b. White blood cells 
c. Plasma 
d. Alveolar receptors

Answer:- a. Hemoglobin 

Q2. Which of the following indoor pollutants can contribute to the development of acute or chronic bronchitis?

Answer: c

Q3. _____________ poses health risks to children with asthma as it can prompt an asthma attack or make asthma symptoms more severe.

Answer: b

Q4. Mesothelioma, a rare form of cancer is caused due to exposure to

Answer: a

Q5. Which of the following indoor air quality modelling techniques is widely applied when a moving source occurs within a confined space?

Answer: d

Next Week Assignment Answers

quizxp telegram

Q6. Which of the following is NOT a way to prevent radon gas in homes?

Answer:- d

Q7. An______________ will generally adsorb molecules for which it has the greatest affinity and will allow other molecules to remain in the airstream.

Answer: c

If there are any changes in answers will notify you on telegram so you can get a 100% score, So Join

Q8. Which of the following air cleaners utilizes a high-voltage discharge to ionize incoming gases, breaking their chemical bonds and chemically altering them?

Answer: c

Q9. Which of the following air filters typically has a Minimum Efficiency Reporting Value of 1 to 4 and thus has very low removal efficiency for most particle sizes? 

Answer: a

Q10. Relative humidity can be measured using

Answer: a

For other courses answers:- Visit

For Internship and job updates:- Visit

Disclaimer: We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

if you have any suggestions then comment below or contact us at [email protected]

If you found this article Interesting and helpful, don’t forget to share it with your friends to get this information.

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.