NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT ANSWERS 2021

Entrepreneurship ASSIGNMENT

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT This course provides an introduction to mathematical modeling of computational problems. It covers the common algorithms, algorithmic paradigms, and data structures used to solve these problems.

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT is a MOOC course offered by IIT Kharagpur on the NPTEL platform. The course emphasizes the relationship between algorithms and programming and introduces basic performance measures and analysis techniques for these problems. The course is developed by Prof. Sourav Mukhopadhyay is an Associate Professor of, Department of Mathematics at the Indian Institute of Technology Kharagpur. He has completed his B.Sc (Honours in Mathematics) in1997 from the University of Calcutta, India.

  1. INTENDED AUDIENCE: ALL UG STUDENTS
  2. Requirements/Prerequisites: NIL
  3. INDUSTRY SUPPORT: All compaines or industry

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Students have to score Average assignment score = 25% of the average of the best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100 Final scores = Average assignment score + Exam score

Students will be eligible for CERTIFICATE ONLY IF AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If any of the 2 criteria are not met, the student will not get the certificate even if the Final score >= 40/100, we will help you in Introduction to algorithms and analysis ASSIGNMENT answers.

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 12 ANSWERS:-

Q1. The methodology and technology for governing the relationships between the company and the customer is called:

Answer:- c

Q2. Stevia is (the case study of Natsol):

Answer:- a

Q3. Discovery of a latent need that simultaneously removes a pain point and ensures a need fulfilment is a strong start-up proposition (the case study of Notion Press). The success of such a start-up is based on (Hint: More than one success factor could be there):

Answer:- d

Q4. One of the important principles for enabling scale with scope for start-ups (the case of iClean) is:

Answer:- a

Q5. As illustrated by the 12 case studies discussed in this course, most start-ups tend to be established with:

Answer:- d

Q6. A key takeaway, in respect of pharmaceutical industry, from Ricon Pharma is:

Answer:- a

Q7. A key takeaway from Groz Tools is:

Answer:- d

Q8. A key takeaway from Resource Bridge is that:

Answer:- c

Q9. Conzumex is an IIT Madras incubated start-up in the:

Answer:- b

Q10. A brand may be perceived as:

Answer:- b

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 11 ANSWERS:-

Q1. When economic recession hits a nation causing loss of formal jobs, there would be a spurt in the following type of entrepreneurship:

Answer:- c

Q2. Agriculture sector, as it is constituted currently, supports the following type of employment

Answer:- c

Q3. One of the biggest drivers of entrepreneurial employment, direct and indirect, of all types in recent years has been:

Answer:- d

Q4. Between 2006-07 and 2015-16, the CAGR of MSME number was around 6.5%. This was related to the fact that, in the same period, the number of MSMEs in India nearly:

Answer:- b

Q5. India’s start-up employment experience indicates that the maximum employment was in:

Answer:- b

Q6. The set of initiatives taken by the GoI to support broader start-up development has been (Hint: There could be more than one contributory initiative):

Answer:- d

Q7. One of the striking failures of corporate governance in the start-up space in the USA has been:

Answer:- d

Q8. In most listed Indian companies, the following board committee plays a major role in ensuring corporate governance in India:

Answer:- a

Q9. Joseph Schumpeter’s “The Theory of Economic Development” was published in:

Answer:- a

Q10. Amongst MSME enterprises, the most dominant group by number is:

Answer:- a

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 10 ANSWERS:-

Q1. The earliest way to embed entrepreneurship in national culture is through:

Answer:- d

Q2. Working employees can support national entrepreneurship culture by (Hint: More than one factor could be appropriate):

Answer:- d

All the best for the final exam, for extra preparation, take our membership for better score in exam read more here:- Final Exam Membership

Q3. In the US, women run the following percentage of businesses:

Answer:- b

Q4. The theme of Global Entrepreneurship 2017 held at Hyderabad pertained to:

Answer:- b

quizxp telegram
JOIN US ON TELEGRAM FOR REGULAR UPDATE 6500+ MEMBERS

Q5. For entrepreneurial start-ups to be successful, founders and co-founders should be in:

Answer:- b

Q6. Atal Innovation Mission (AIM) is a flagship initiative of the Government of India to:

Answer:- b

Q7. Which of the following needs to be coupled with higher education to increase entrepreneurship?

Answer:- b

Q8. Which of the following avocations is entrepreneurial in nature?

Answer:- c

Q9. Entrepreneurship Development Institute of India is located in:

Answer:- c

Q10. Risks involved in entrepreneurship include (Hint: More than one factor could be at play):

Answer:- d

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 9 ANSWERS:-

Q1. To ensure that the new CEO is able to demonstrate his differentiated contribution to the start-up, the following is needed:

Answer:- c

Q2. For any professional CEO who took over from the founder, it is important to:

Answer:- a

Q3. An effective CEO is one who has

Answer:- d

Q4. Which of the following industries encouraged entrepreneurship through ancillary development, post India’s independence?

Answer:- b

All the best for the final exam, for extra preparation, take our membership for better score in exam read more here:- Final Exam Membership

Q5. As per Global Entrepreneurship Monitor 2019, among 54 countries who participated in the survey, India has the top ranking in:

Answer:- b

Q6. India’s Corporate Social Responsibility regulations provide opportunities for:

Answer:- a

Q7.Start-ups are promoted uniquely through inter-governmental collaboration. India has one such collaboration with:

Answer:- c

Q8.One of the enablers of start-ups is that as an industry modernises even seemingly small parts require:

Answer:- b

Q9. Japanese start-ups value-engineered components for the automotive industry through greater precision in design and manufacture. Which new technology enabled them to achieve this?

Answer:- b

Q10. Most automobile ancillary component companies in India developed in the 1960s based on:

Answer:- b

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 8 ANSWERS:-

Q1. Quacquarelli Symonds (QS) is a ranking organisation for:

Answer:- c

Q2. The largest pool of STEM graduates resides in:

Answer:- a

Q3. In the changing educational scene in India, a remarkable development is:

Answer:- c

All the best for the final exam, for extra preparation, take our membership for better score in exam read more here:- Final Exam Membership

Q4. Entrepreneurship is closely related to:

Answer:- a

Q5. For effective pursuit of indigenous scientific and technological development, India needs:

Answer:- b

Q6. To understand how entrepreneurship is developing, the country needs:

Answer:- d

Q7. Successful promoters and promoter families who have created wealth set up the following to invest in start-ups:

Answer:- b

Q8. Which of the following is a start-up founded by Indians while being students?

Answer:- d

Q9. NISP allows Institute faculty to (Hint: More than one option is possible):

Answer:- d

Q10. PISA is devised by the following Agency:

Answer:- c

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 7 ANSWERS:-

Q1. Investment decisions are usually assessed and approved by the metric of:

Answer:- c

Q2. A firm’s ability to meet current financial obligations is assessed by the firm’s:

Answer:- b

Q3. Which of the following statements is true?

Answer:- a

Q4. Which of the following is a venture capital firm?

Answer:- b

Q5.Globally, companies in two domains are famous for acting as venture capital firms through dedicated group companies:

Answer:- b

Q6. Most start-ups get incorporated as:

Answer:- c

Q7. Nano start-ups are typically:

Answer:- a

Q8. Which of the following start-ups raised finances through public offer in India, a few years ago but is now getting merged with a Unicorn?

Answer:- c

Q9. For raising finances the following are required:

Answer:- d

Q10. Which of the following forms of start-up financing is not legally supported in India:

Answer:- b

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 6 ANSWERS:-

Q1. Which of the following statements is relatively true?

Answer:- c

Q2. Which is the company experimenting and conducting road trials with the highest Level 5 automation in automobiles?

Answer:- b

Q3. The starting point for drawing up a business strategy is to determine the:

Answer:- d

Q4. In the automobile industry, business definition is now expressed in the broadest sense as:

Answer:- a

Q5. Which of the following is not a methodology that supports business strategy development?

Answer:- a

Q6. Which of the following is not a part of inventory management model?

Answer:- d

Q7. To reduce the adverse impact of individualized and consumption-driven packaging and distribution under digital commerce, start-ups need to focus on:

Answer:- b

Q8. Which is the name of Google start-up in automobile autonomy?

Answer:- c

Q9. One of the biggest benefit of additive manufacturing (or 3D Printing) would be:

Answer:- a

Q10. Industrial transformations require (Hint: More than one factor may be responsible):

Answer:- c

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 5 ANSWERS:-

Q1. India’s ranking in start-up unicorn system is driven by:

Answer:- d

quizxp telegram

Q2. If a company is consistently high on both innovation intensity and product profitability, such a company may be called:

Answer:- c

Q3. For mass customisation of product and service offerings in the digital era, the best bet lies in:

Answer:- b

Q4. Wealth generation is maximised when:

Answer:- c

Q5. India has the top ranking, globally, in:

Answer:-a

Q6. Professor Clayton Christensen has chosen the following to demonstrate his pioneering theory of disruptive innovation:

Answer:- d

Q7. With reference to typical industries, which of the following statements is true?

Answer:- c

Q8. Which of the following is a futuristic start-up play for emerging healthcare transformation?

Answer:- c

Q9. Microsoft acquired Skype to enter into:

Answer:- b

Q10. The data that even technologically advanced and developed countries such as Japan, Germany and S. Korea trail behind India in global unicorn ranking indicates that:

Answer:- c

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 4 ANSWERS:-

Q1. For commercialisation to be deemed successful, there should be:

Answer:- a

quizxp telegram

Q2. In any market disruption, the key is:

Answer:- c

Q3. What is the common mechanistic principle in the products such as BP instrument, self-filling ink pen, soap dispenser, pre-filled syringe?

Answer:- a

Q4. Rationale for rapid rise of Unicorns in India:

Answer:- d

Q5. Ola Cabs acquired the following start-up to grow aggressively:

Answer:- c

Q6. Because of Covid-19 pandemic, start-ups in the following industry achieved significant leg-up in growth, valuations, and investments:

Answer:- d

Q7. A study of start-ups demonstrates that start-ups benefit to a greater degree by:

Answer:- b

Q8. Start-ups fail because of several factors:

Answer:- d

Q9. Commercialisation strategy is a part of a start-up’s:

Answer:- c

Q10. Which of the following is not a technological factor by itself but could nevertheless cause technological disruption?

Answer:- c

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 3 ANSWERS:-

Q1. Which of the following is more appropriate for an ideation workshop?

Answer:- a

Q2. Google’s phenomenal rise as a search engine is based on the following patent:

Answer:- b

Q3. Which of the following highly successful start-ups needed to purchase patent estate to strengthen its IPO?

Answer:- d

Q4. Having a well-structured Minimum Viable Product strategy is a characteristic of:

Answer:- c

Q5. In bootstrapping start-up situations it is logical to focus on:

Answer:- a

Q6. In a bootstrapping environment, the following is inevitable:

Answer:- b

Note:- WE NEVER PROMOTE COPYING AND We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students to reference, so we urge do you assignment on your own.

Q7. What is an Ultimate Desirable Product (UDP)?

Answer:- c

Q8. An Ideation Workshop can be held in the marketplace too. In such a case, it is called:

Answer:- a

Q9. Ideation Workshop is typically a part of:

Answer:- c

Q10. A tested and validated final prototype should be used for freezing:

Answer:- b

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 2 ANSWERS:-

Q1. Which of the following frameworks is associated with start-up entrepreneurship, especially in the phase of solution architecture, to a greater degree?

Answer:- D – Design thinking

Q2. Which of the following best describes ‘bootcamp’ as a way of encouraging start-ups?

Answer:- D

Q3. The value chain of a start-up firm tends to get built in reality based on:

Answer:- B

Q4. Some of the new digital start-up ideas are being driven by:

Answer:- A

Q5. In the electric battery prototyping, which of the following technology factors could exert the greatest influence?

Answer:- A

Note:- WE NEVER PROMOTE COPYING AND We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students to reference, so we urge do you assignment on your own.

Q6. A prototype ecosystem is the microcosm of the industrial ecosystem comprehensively because:

Answer:- D

Q7. Before embarking on an entrepreneurial journey, one must be introspective about:

Answer:- B

Q8. Exhibit Batch is a term commonly used in the product approval processes in:

Answer:- C

Q9. Name a “psychic benefit” commonly felt by successful entrepreneurs:

Answer:- A

NOTE:- IF THERE IS ANY CHANGE IN ANSWERS OF Entrepreneurship ASSIGNMENT answers WILL UPDATE BEFORE LAST DATE AND NOTIFY ON TELEGRAM OR WHATSAPP. SO KINDLY JOIN US, CLICK ON THE BELOW IMAGE AND JOIN US.

Q10. Which of the following is probably true in respect of entrepreneurs?

Answer:- A

NPTEL Entrepreneurship ASSIGNMENT WEEK 1 ANSWERS:-

Q1. An entrepreneur who enters the market with a product or service which is based on new technology is called:

Answer:- A – Innovative entrepreneur

quizxp telegram

Q2. A working model of the start-up product is confirmed as meeting the specifications typically in the:

Answer:- B – Testing stage

Q3. Significant value destruction by entrepreneurial ventures, including bankruptcies, happened in the following industry in India:

Answer:- D – Airlines industry

Q4. The planned pathway to convert a vision into reality is called:

Answer:- A – Strategy

Q5. To achieve customer acceptance, the entrepreneur must:

Answer:- A – Identify the problem faced in the marketplace and find a creative solution

Q6.  For start-up success, the following must be a core competence:

Answer:- A – Innovation and Creativity

Q7.  What is the stage that immediately follows ideation in an entrepreneurial journey?

Answer:- A – Prototyping

NOTE:- IF THERE IS ANY CHANGE IN ANSWERS OF Entrepreneurship ASSIGNMENT answers WILL UPDATE BEFORE LAST DATE AND NOTIFY ON TELEGRAM OR WHATSAPP. SO KINDLY JOIN US, CLICK ON THE BELOW IMAGE AND JOIN US.

quizxp telegram

Q8. Choose the comprehensive answer for this question: Digital reinvention of customer service processes is exemplified by:

Answer:- D – All of the above

Q9. Bitcoin is an example of:

Answer:- B

Q10. An infrastructure that helps entrepreneurs in their early stage of the start-up life cycle with plug and play facilities and other common services is called:

Answer:- A – Incubator

quizxp telegram

Also check :- Internship oppurtinites

Note:- We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.